Tekort aan zorgpersoneel: een andere blik

 Zoek creatieve oplossingen.

 Tekort zorgpersoneel in combinatie met andere disbalansen

 Het tekort aan zorgpersoneel is op het ogenblik vrijwel structureel, daar passen zorginstellingen al jaren een mouw aan. Maar wat nou als je daar bovenop een of meer andere disbalansen op je bordje krijgt? Met de kou van de herfst stijgt het aantal zieken en ligt de kans op een infectieziekte op de loer. Het kan zo maar zijn dat je een hele locatie of delen daarvan moet sluiten omdat je te weinig personeel hebt om bewoners/cliënten te verzorgen.

 Hoe ga je om met het verplaatsen van bewoners/cliënten en waar ga je naar toe? Wie neemt welke rol op zich en wanneer kan je het niet meer zelf en schaal je op? Stel jezelf altijd de VIER VRAGEN.

 Personeelstekort, andere oplossingen mogelijk?

Voor het uitvoeren en nakomen van afspraken zijn medewerkers bepalend. Hoe breng je het tekort in kaart en bedenk je alternatieve oplossingen?

 Tegenwoordig wordt steeds meer gekeken naar oplossingen buiten de organisatie: Kan een cliënt een andere cliënt helpen? Kan een mantelzorger ingezet worden? Kunnen vrijwilligers taken op zich nemen?

 Zet je hele organisatie in

Een tekort raakt de gehele organisatie, van hoog tot laag. Kijk dan ook binnen de hele organisatie of er oplossingen voorhanden zijn. Hoe kun je de afdeling facilitair inzetten om taken van het zorgpersoneel te verlichten? Kan de technische dienst oplossingen bedenken? Kan de catering ruimer ingezet worden bij verzorging van maaltijden en drinken?  Als je de afdelingen Zorg en Facilitair als even belangrijk voor het voortbestaan van je organisatie ziet, zullen de afdelingen meer samenwerken. Gebruik hun gezamenlijke denkkracht voor creatieve oplossingen.

 Meer weten? Bel, schrijf of mail ons.

 Inge Muller

 Suzanne Walsteijn

 

 

 

 

 

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share This